Door op een open en eerlijke manier een verpleegkundige praktijk uit te bouwen, ontstaat er een wederzijds respect in kennis en kunde.

Door op de voet alle nieuwigheden op te volgen, bij te scholen, te discussiŽren, te overleggen, te raadplegen, Ö. Kan men zijn kennis en kunde naar een hoger niveau tillen.

Het is door deze werkwijze na te streven dat wondzorg advies een welkome inbreng kan geven in een verpleegkundige verzorging van de patiŽnt. Door een holistische zorg na te streven, verplicht men er zich toe om met alle mogelijke facetten rekening te houden.

Door over een database te beschikken van meer dan 10.000 !! wondfotoís kan men op een educatieve manier bijscholingen naar collegaís en artsenverenigingen verzorgen.

Door te investeren in degelijk materiaal, verbandmaterialen incluis, heeft men bij bezoek onmiddellijk een aangepast verband op een bepaalde wonde.

Onze praktijk heeft de beschikking over een bioptron lamp, een photizo lamp, een negatief druksysteem, allerlei verbanden en verbandmaterialen, ontsmettingsvloeistoffen, reinigers,† fixatiematerialen, Ö..

Wij nemen ons tot doel om gelijk ook welke zorg te kunnen geven aan de patiŽnt. Ook thuisbeademing wordt door ons verzorgd.

Door te werken met monsters, is het ook mogelijk om in een eerste fase met eigen materiaal† op te starten. Afhankelijk van allerlei factoren wordt er dan gekeken om het voordeligste verband te gebruiken.

Per advies wordt er een verslag naar de huisarts en naar de behandelende verpleegkundige gestuurd.

Dit advies is geen verplichting, maar een richting naar een betere zorg. Indien de patiŽnt bijvoorbeeld zou reageren op een of ander product is het maar normaal dat de verpleegkundige of arts terug contact opneemt.

 

Door een overvloed aan verschillende verbandmaterialen is het ook voor een arts immers onmogelijk geworden om alles op te volgen. Er bestaan reeds duizenden verschillende verbanden en verbandsystemen. Het ene al wat perfecter dan het andere. Om de evolutie in de wondzorg op te volgen is het noodzakelijk dat men iemand aanspreekt die van wondzorg zijn beroep heeft gemaakt. Het is niet meer te verantwoorden naar de patiŽnt dat men niet op de hoogte was van een of ander verband, een of andere techniek.

In het belang van een voorspoedig herstel, een verbeterde algemene toestand, is naast wondzorg een degelijke voedingstoestand een noodzaak.

Er zijn zoveel factoren die allemaal een rol spelen in een wonde. Het kan ontregeling zijn door medicatie, door een ziekte, door een allergie, door een onderliggende stoornis van de bloedvaten, door een infectie, door een diabetes of immuun ziekte, Ö

Eťn rode lijn: samen weet men meer dan alleen.

Het is niet ons doel om patiŽnten af te snoepen van collegaís, van artsen,Ö maar wel ons doel om samen aan een betere gezondheid te werken. Wondzorg is misschien een niche in de gezondheidszorg, maar is een heel belangrijk item waar wij allen mee geconfronteerd worden. Een slechte wondzorg, kan leiden tot amputaties, zelfs tot de dood. Tijdig raad vragen is een noodzaak, dat zijn we verplicht naar onze patiŽnten toe. Sinds 2002 heeft de patiŽnten rechten. Een vrije keuze van een zorgverstrekker is er een van, een recht op een degelijke zorg een andere. Het is deze laatste die wij willen nastreven.

Reeds verscheidene collegaís maken gebruik van wondzorg advies, met positieve resultaten als gevolg.† U komt professioneler over naar uw patiŽnt toe: u helpt hem/haar!

Advies door fotomateriaal door te sturen wordt liefst geweerd. Enkel in uitzonderlijke gevallen, wordt via fotomateriaal advies doorgegeven. Het is niet de bedoeling om via deze site een Ďgratisí dienst te geven. Elke patiŽnt is verschillend, elke situatie is anders, elke wonde is verschillend. Een degelijke anamnese is onontbeerlijk voor een degelijk advies.

Bij elke nieuwe patiŽnt wordt er contact genomen met de behandelende geneesheer, om eventueel achterliggende oorzaken gemakkelijker te kunnen linken.† Ook met de financiŽle mogelijkheden wordt rekening gehouden, met stalen wordt gewerkt, indien deze voorradig zijn.

 

Negatieve druktherapie in wonden (TNPW)

Sedert 2009 !

 

Samen met een collega post graduaat wondzorg, verzorg ik het plaatsen van negatieve druktherapie in wonden.

Wij verzorgen alle mogelijke patiŽnten voor negatieve druktherapie met allerlei toestellen, waar wij uiterst concurrentiŽle prijzen hebben kunnen bedingen voor de thuiszorg.

De regio omvat Aalst, Erembodegem, Affligem, Lede, Erpe-Mere, Hofstade, Gijzegem, Moorsel, en respectievelijke deelgemeenten.

 

PatiŽnten kunnen voorlopig ook nog steeds terecht op de Hammersweg nr 10 te 9420 Erpe, echter steeds na afspraak.

Voorlopig is er nog geen riziv nomenclatuur voor deze verstrekking.

De gemiddelde verzorgingsprijs komt per dag op ongeveer 25 Ä. Deze prijs is all-in, dit wil zeggen verbanden, btw, huur, alle nodige materialen inbegrepen. In vergelijking met bepaalde firmaís en ziekenhuisprijzen is dit bijna maar de helft.

Dit lijkt misschien veel, maar indien men dan op een kortere tijdsperiode een wonde op een degelijke manier kan sluiten, met minder pijn, mindere verzorgingen, dan is de keuze vlug gemaakt. Sommige patiŽnten sukkelen al maanden met een wonde. Negatieve druktherapie gedurende 14 ŗ 21 dagen kan wonderen doen.

Bepaalde wonden genezen tot 3 maal sneller met NPTW behandeling. Het comfort voor de patient is groot, slechts elke 3 dagen een verbandwissel. Hierdoor is een ziekenhuisopname niet meer nodig. Wij garanderen een 24 uur permanentie (zoals steeds) en hebben door onderhandeling met firmaís reeds prijzen verkregen tussen de†† 20 en 25 Ä per dag, huur van de pomp en materiaal inbegrepen.

 

 

Tips & trics Foot Attack Concept anno 2015

 

Als u een diabetes patiŽnt bent en u heeft een ingegroeide nagel, een kalknagel, een eeltplek, een likdoorn, schimmels, een bloedblaar, zwelling van de voeten, een slechte circulatie, een droge huid, kloven, verweking tussen de tenen, of een (zelfs kleine!) wondje aan de nagels of voeten, Ö, soms veroorzaakt door een vreemd voorwerp, een te kleine schoen,Ö Laat er dan aub kritisch naar kijken.

Internationaal duurt het immers gemiddeld 188 dagen vooraleer een diabetes voetwonde doorverwezen wordt. Immers bij doorverwijzing binnen de 25 dagen vermindert de kans op een amputatie met 79%. Wist u immers ook dat >30% van de patiŽnten met een vorige wonde, een recidief doet binnen het eerste jaar? Deskundige opvolging is dus nodig.

Interdisciplinair samenwerken tussen eerste en tweedelijn is noodzakelijk en onmisbaar. Een kritische kijk van uw huisarts of wondzorgverpleegkundige zijn van het grootste belang. Immers: 5% van alle diabetes patiŽnten heeft een wonde, en daarvan loopt 35% een hoog risico.

http://www.wounded.be/index_bestanden/Affiche%20Foot%20attack.pdf

Er moet onmiddellijk (= directe opname!!) doorverwezen worden bij botcontact (kan enkel bekeken worden als alle eelt verwijderd is!) met infectie en /of ischaemie (afsluiting bloedvat). Binnen de 24 uur zou er moeten doorverwezen worden bij aantasting van pezen en gewrichtskapsels zonder infectie, oppervlakkige wonden met infectie/ischaemie en bij wonden waarbij pees en gewrichtskapsel met infectie of ischaemie te maken hebben.

Iets meer tijd (14 dagen) heeft men bij het doorverwijzen van wonden waarbij de epitheellaag is beschadigd en /of er geen infectie of ischaemie is, en bij oppervlakkige wonden zonder infectie (groep 3 risico!). Belangrijk is de patiŽnt door te verwijzen naar een diabetesvoetkliniek en/of een verpleegkundige gespecialiseerd in wondzorg (wondzorgcentrum) binnen de eerste lijn. Deze centra verlagen de drempel om sneller contact te nemen met kwalitatieve hulp. Vanuit deze centra zal er indien nodig zeker en vast tijdig doorgestuurd worden.

http://www.wounded.be/index_bestanden/folder%20Foot%20attack%20def.pdf

Het hoeft geen betoog dat indien men op deze manier 79% van alle amputaties kan vermijden, het een noodzaak is om sneller en doeltreffender door te verwijzen.†

 

Diťgo

Wondzorgadvies, visie

 

ENKEL OP AFSPRAAK: 0475/44.08.06.

Consultaties ook op:

Hammersweg 10 te 9420 Erpe

diego@wondzorgadvies.be

Copyright: Amenthu bvba

Website: Amenthu bvba Diťgo Backaert, Hammersweg 10 te 9420 Erpe